Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Dronken Nederlanders laten hond stikken in snikhete auto in Cannes

Een Nederlands stel heeft hun hond urenlang achtergelaten in een snikhete auto in de Franse kustplaats Cannes, terwijl ze het zelf op een zuipen zetten. Het dier overleed. De eigenaars weigerden vervolgens de crematie te betalen, stopten ze het dode dier in een sporttas en lieten hem achter.

Het stel parkeerde dinsdag hun auto in de volle zon in Cannes, meldde de Franse krant Nice Matin gisteren. Ze gingen de stad in om een drankje te nuttigen en lieten hun viervoeter achter in de auto.

De lokale politie pakte de man ’s avonds op voor openbaar dronkenschap. Niet veel later meldde de vrouw zich op het politiebureau. Ook zij bleek flink gedronken te hebben. De twee moesten een nachtje in de cel doorbrengen en werden de volgende ochtend weer vrijgelaten.

Vergeten

Die middag merkten voorbijgangers het hondje op in de auto en alarmeerden de politie. Toen agenten het voertuig openmaakten, was het al te laat; het dier was al overleden. In hun dronken bui had het koppel niet meer aan hun viervoeter gedacht.

Agenten brachten de twee Nederlanders naar een dierenkliniek om de hond te laten cremeren, maar dat vonden ze te duur. Zodra de politie weg was, zeiden ze tegen een medewerker van de kliniek dat ze een luchtje gingen scheppen en vertrokken met de noorderzon.

Sporttas

Donderdag werd het dier alsnog teruggevonden. Het stel had hun hond in een sporttas gestopt, die ze achterlieten achter een boom. 

De hond wordt nu gecremeerd door een opvanghuis, dat ook aangifte doet tegen de eigenaren vanwege 'nalatigheid met de dood van een dier tot gevolg'.