Volledig scherm
Anne Mansouret, Dominique Strauss-Kahn en Tristane Banon

DSK wilde seks met moeder én dochter

UpdateZelfs als Dominique Strauss-Kahn erin slaagt vrijspraak te krijgen in de rechtszaak over seksueel misbruik in New York, dan wacht in Frankrijk nog een pijnlijke affaire: de 31-jarige Franse journaliste Tristane Banon beweert dat hij haar probeerde te verkrachten in 2002.

Nu blijkt volgens het Franse tijdschrift L'Express dat notabene haar moeder, Anne Mansouret, een hoge ambtenaar van de Socialistische Partij van Frankrijk, en ook nog eens een goede vriendin van Brigitte Guillemette, een ex van DSK, in eerste instantie erop had aangedrongen dat haar dochter zou afzien van een aangifte. De reden? Zij had zelf een seksueel verleden met Dominique- Strauss Kahn.

Seks
Het parket in Parijs is een vooronderzoek gestart naar de beschuldigingen van Tristane Banon tegen DSK. Tijdens dit vooronderzoek vertelde Anne Mansouret afgelopen week aan de officier van justitie dat ze een gewelddadige seksuele ontmoeting heeft gehad met DSK  in het OESO-gebouw in Parijs, waar DSK werkte als speciaal adviseur. Mansouret hield de affaire in eerst instantie geheim. 

Aanklacht
Maar toen kwam in 2002 het telefoontje van haar dochter Tristane, die beweerde dat ze ontsnapt was aan een aanranding van DSK. 
Anne ging vervolgens verhaal halen bij DSK, die toegaf dat hij haar dochter had aangerand, maar daar verder niet zo'n probleem in zag. Hij was ook niet bang dat een en ander tot een aanklacht zou leiden.  

Nu, bijna negen jaar later, is het dan toch tot een aanklacht gekomen. Mansouret verklaarde dat haar dochter nu zelf  heeft besloten een aanklacht in te dienen.

Overigens werd vandaag bekend dat in ieder geval één dochter van Strauss-Kahn en één van zijn ex-vrouwen zijn ondervraagd over de hele affaire, om zo meer duidelijkheid te krijgen over wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. Het is nog niet zeker of de Franse onderzoekers inmiddels genoeg materiaal hebben voor een zaak.