Volledig scherm
De duif die werd geflitst in beeld. © WDR Aktuelle Stunde

Duif vliegt in Bocholt 12 kilometer te hard en wordt geflitst

In Bocholt, vlak over de Duitse grens bij Aalten, is een wel heel bijzondere boete uitgeschreven. Een duif vloog namelijk dicht langs een flitspaal en deed dat op een dermate hoge snelheid, dat de flitspaal de vogel op de foto zette.

Dat deelt de Duitse omroep WDR dinsdagmiddag op Twitter. De duif vloog met 45 kilometer per uur langs de flitspaal in een zone waar auto's dertig kilometer per uur mogen rijden. Na de correctie bleef er een overtreding van 12 kilometer per uur over voor de duif. Bocholt kan waarschijnlijk fluiten naar de 25 euro boete die betaald dient te worden.

WDR Aktuelle Stunde on Twitter

Wie der Verkehrsrowdy die 25 Euro Verwarnungsgeld zahlen will, weiß die Stadt Bocholt noch nicht. #Taube #Blitzer

Niet alleen flitspalen proberen snelheidsduivels te pakken. Bekijk in deze video hoe kinderen hardrijdende auto's 'flitsen’:

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’