Volledig scherm
De duif die werd geflitst in beeld. © WDR Aktuelle Stunde

Duif vliegt in Bocholt 12 kilometer te hard en wordt geflitst

In Bocholt, vlak over de Duitse grens bij Aalten, is een wel heel bijzondere boete uitgeschreven. Een duif vloog namelijk dicht langs een flitspaal en deed dat op een dermate hoge snelheid, dat de flitspaal de vogel op de foto zette.

Dat deelt de Duitse omroep WDR dinsdagmiddag op Twitter. De duif vloog met 45 kilometer per uur langs de flitspaal in een zone waar auto's dertig kilometer per uur mogen rijden. Na de correctie bleef er een overtreding van 12 kilometer per uur over voor de duif. Bocholt kan waarschijnlijk fluiten naar de 25 euro boete die betaald dient te worden.

WDR Aktuelle Stunde on Twitter

Wie der Verkehrsrowdy die 25 Euro Verwarnungsgeld zahlen will, weiß die Stadt Bocholt noch nicht. #Taube #Blitzer

Niet alleen flitspalen proberen snelheidsduivels te pakken. Bekijk in deze video hoe kinderen hardrijdende auto's 'flitsen’:

  1. Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzichtig want dit is Kenia’
    Over ons

    Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzich­tig want dit is Kenia’

    Oud-topman Philips (69) verdwijnt tijdens ‘vechtscheiding’ in Kenia. Zo luidt de kop boven het artikel over de Nederlandse Tob Cohen dat op 2 augustus op deze site verschijnt. De verdwijningszaak, die een tragische climax zou krijgen en nog steeds niet is opgelost, houdt journalist Caspar Naber vrijwel dagelijks bezig en bracht hem zelfs naar Nairobi. Hoe pak je zo’n drama aan en wat doet het met je? Nabers zoektocht in zijn eigen woorden.