Duits horrorpark bezorgt Center Parcs weer last

videoEen vakantiepark in Zuid-Duitsland blijft Center Parcs hoofdbrekens bezorgen. Begin oktober, toen Ferienpark Allgäu geopend werd, bleken er zoveel gebreken te zijn dat gasten rechtsomkeert maakten en het park weer gesloten moest worden. Nu is het weer open, maar klaagt de plaatselijke brandweer. 

Die moest deze maand al zeven keer uitrukken voor vals alarm, meldt het lokale medium SWR. Meestal is onachtzaamheid van een parkmedewerker de oorzaak. Zo ging het alarm af bij het schoonmaken van het zwembad en bij bouwwerkzaamheden. 

Zulke onnodige uitrukken horen ook wel een beetje bij een nieuw complex, vertelt de plaatselijke brandweercommandant. Maar het is een dure grap. Iedere keer gaan er vier voertuigen en 25 brandweermannen mee. De kosten worden geschat op 700 euro per keer.

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Ongekende ramp

De grootste zorgen met het park heeft het Nederlandse Center Parcs echter al achter de rug. De opening, begin oktober, draaide uit op een ongekende ramp. De huisjes waren namelijk nog niet af toen de eerste gasten arriveerden. Er waren onder meer problemen met de verwarming, warm water, televisie en internet. 

Op een filmpje dat één van de bezoekers maakte, is te zien dat het in het huisje nog een grote rotzooi was. Er lag bouwafval en meubels lagen nog in dozen op de grond. ‘Bouwplaatsen’, noemde  Bayern 3  de huisjes. Liefst 400 van de 2800 gasten maakten rechtsomkeert. Het leidde tot een storm van verontwaardiging op sociale media. 

Bouwvakkers

,,Toen we aankwamen waren er nog bouwvakkers", schreef een vakantieganger op Facebook. ,,Ze vroegen ons wat we kwamen doen. Vakantie vieren, zeiden we, maar dat kon niet. Het was een gigantische ruïne.” Bij de receptie aangekomen stonden er volgens haar honderden mensen, met huilende kinderen. ,,We moesten allemaal naar huis. Het leek wel een horrorfilm.”

Center Parcs besloot in reactie op de ophef het park weer te sluiten. Eind oktober ging Allgäu, dat 360 miljoen euro heeft gekost, weer open. ,,We betreuren het ten zeerste dat Park Allgäu een valse start maakte", meldt het bedrijf in een reactie. ,,Als gevolg van diverse technische factoren en extreme weersomstandigheden hebben we moeten besluiten om de aankomst van nieuwe gasten uit te stellen tot 29 oktober. Voor een deel van onze gasten is dit een vervelende ervaring geweest. Een ervaring die je absoluut niet van ons mag verwachten. Daarvoor hebben wij onze excuses aangeboden.”

Met de gedupeerden is Center Parcs in overleg over compensatie. Inmiddels zouden de problemen zijn opgelost. 

De video die één van de vakantiegangers begin oktober maakte:

Volledig scherm
© ANP XTRA
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.