Volledig scherm
Het toestel maakte een noodlanding in Chania. Foto ter illustratie © Shutterstock

Duits vliegtuig maakt noodlanding na bommelding

Een vliegtuig van de Duitse maatschappij Condor heeft vanavond een tussenlanding gemaakt op Kreta na een bommelding. De piloot zette het toestel noodgedwongen aan de grond in Chania.

De bommelding werd volgens de Duitse krant Bild door een passagier gevonden op het toilet. Die informeerde de purser, die de gezagvoerder op de hoogte bracht. Omdat het bij dergelijke meldingen standaardprocedure is om zo snel mogelijk op een vliegveld in de buurt te landen, zette de piloot koers richting Chania.

Een passagier vertelt aan Bild: ,,Natuurlijk stonden mensen doodsangsten uit, vrouwen waren aan het huilen, mensen troostten elkaar. Mensen dachten echt dat er ieder moment een bom kon ontploffen. Sommige mensen openden hun Duty Free-drankflessen en een ander rookte een sigaret."

Speurhonden

De 273 passagiers gingen na aankomst in Chania zo snel mogelijk van boord. Zij worden ondergebracht in hotels. Ze vliegen morgen door nadat het toestel is doorzocht met behulp van speurhonden. Over de achtergrond van de bedreiging kon de woordvoerder van Condor niets zeggen.