Volledig scherm
© Shutterstock

Duitse brandweer redt ontsnapt paard uit zwembad

De hulpdiensten hebben in het Duitse Meerbusch (Noordrijn-Westfalen) de handen vol gehad aan de redding van een ontsnapt paard. Het vluchtende dier zakte door de afdekking van een zwembad en belandde in het water.


De hulpdiensten kregen een telefoontje met de opvallende mededeling dat een paard in het zwembad van een woning stond, bericht de Rheinische Post. Brandweerlieden schoten te hulp, maar ontdekten dat hun wagen te groot was voor de tuin.

Daarop stelde een agrariër de benodigde apparatuur beschikbaar om het paard uit het water te takelen. ,,Het dier was gelukkig niet gewond en ook niet in paniek'', zegt een woordvoerder van de brandweer.

In totaal waren zo'n twintig brandweerlieden afgelopen weekend zo'n twee uur bezig met de reddingsoperatie. Een dierenarts diende het dier een kalmeringsmiddel toe. Het paard is na een medisch onderzoek teruggebracht naar de eigenaar.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.