Bodo Ramelow van de socialistische partij Die Linke was van 2014 tot eind vorig jaar ook al minister-president van de deelstaat Thüringen.
Volledig scherm
Bodo Ramelow van de socialistische partij Die Linke was van 2014 tot eind vorig jaar ook al minister-president van de deelstaat Thüringen. © AP

Duitse deelstaat kiest nieuwe leider, draait ‘verboden’ samenwerking met rechts-radicalen terug

Het parlement van de Centraal-Duitse deelstaat Thüringen heeft de socialistische Bodo Ramelow (Die Linke) verkozen tot minister-president. Zijn liberale voorganger stapte vorige maand al na drie dagen op na een politieke storm over diens verkiezing. Die was het gevolg van een ‘verboden’ samenwerking van de regionale CDU en FDP met de rechts-radicale partij Alternative für Deutschland (AfD). 

  1. Palestijnen slaags met Israëlisch leger na begrafenis doodgeschoten 11-jarige jongen
    update

    Palestij­nen slaags met Israëlisch leger na begrafenis doodgescho­ten 11-jarige jongen

    De begrafenis van een 11-jarige Palestijnse jongen, die door het Israëlische leger werd doodgeschoten, is uitgelopen op rellen. Demonstranten raakten slaags met de militairen. Eén Palestijn raakte zwaargewond. Het Israëlische leger is een onderzoek gestart naar de dood van de jongen. Die werd woensdag op de Westelijke Jordaanoever in zijn borst geschoten, toen hij met zijn vader in de auto zat.