De nieuwe CDU-voorzitter Armin Laschet (r) bespreekt maandag met Markus Söder van de Beierse zusterpartij CSU wie van hen kandidaat wordt voor de opvolging van bondskanselier Merkel.
Volledig scherm
De nieuwe CDU-voorzitter Armin Laschet (r) bespreekt maandag met Markus Söder van de Beierse zusterpartij CSU wie van hen kandidaat wordt voor de opvolging van bondskanselier Merkel. © via REUTERS

Duitse deelstaatverkiezingen: Groenen winnen, Merkels CDU lijdt historisch verlies

UpdateDe Duitse Groenen hebben de deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg en Rijnland-Palts gewonnen. De CDU van Angela Merkel verliest fors en scoort in eerstgenoemde staat zelfs historisch laag, blijkt uit de voorlopige einduitslagen. Ze betekenen een nieuwe termijn voor de zittende minister-presidenten van respectievelijk Bündnis/Die Grünen en de sociaal-democratische SPD.

  1. Gokverslaafde non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    Gokver­slaaf­de non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. ,,Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt”, melden haar advocaten.