Volledig scherm
Een van de hongerige en dorstige puppy‘s die in beslag werden genomen. © Douane Rosenheim

Duitse douane onderschept illegaal hondentransport van Bulgarije naar Nederland

De Duitse douane heeft zeven Bulgaren betrapt die onderweg waren naar Nederland met puppy’s die te jong waren en waarvan de documenten niet klopten. De aanhouding vond plaats tijdens een tussenstop in de buurt van München. 

De hondentransporteurs wilden vrijdag op een parkeerplaats langs snelweg A8 bij Seehamer twee puppy’s overhandigen aan een familielid. De Bulgaren beschikten weliswaar over een hondenpaspoort voor de jonge chihuahua en mopshond maar zonder de vereiste gegevens, zo constateerde de verkeerseenheid van de douanepost Rosenheim. 

Uit de documenten van de andere hondjes bleek bovendien dat eentje te jong was om al gescheiden te worden van de moederhond. Laat staan dat hij vervoerd mocht worden of worden overgedragen. 

De douane meldde de overtredingen aan het Veterinair bureau van de stad Miesbach, die de hongerige en dorstige puppy’s in beslag nam en verzorgde. 

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.