Volledig scherm
© THINKSTOCK

Duitse mannen laten massaal penis vergroten

Steeds meer Duitse mannen gaan langs de plastische chirurg om hun penis te laten vergroten. Dit komt volgens artsen door de trend van het scheren van de schaamstreek. Hun geslachtsorgaan is daardoor meer zichtbaar, waardoor ze zich hier meer bewust van worden.

De voorzitter van de Duitse vereniging van plastische chirurgen Sven von Saldern zegt dat deze ingreep op de zevende plaats komt van esthetische operaties bij Duitse mannen. De artsen zijn erg verbaasd over de cijfers, omdat het om een puur esthetische ingreep gaat, de penis gaat er niet beter door functioneren. Von Saldern: 'Op dit soort ingrepen rust nog steeds een groot taboe. Mannen hebben vaak hoge verwachtingen, het resultaat kan dan soms ook erg teleurstellend zijn.'

Bij een penisvergroting snijdt de arts het bindweefsel van de penis aan het schaambot door. Vervolgens spuit hij siliconen in het geslachtsorgaan of de teelbalzak om meer volume te creëren. Het risico op complicaties is erg groot, het kan leiden tot impotentie en zenuwbeschadiging.

De populairste ingreep is een liposuctie, daarnaast laten de Duitsers ook regelmatig botox injecteren. Bij hun vrouwelijke landgenoten staat de borstvergroting op de eerste plaats van plastische operaties.