Volledig scherm
© Thinkstock

‘Duitse politie pakt planners van aanslag op’

Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen.

Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor ‘een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad’.

Volgens een woordvoerder van justitie in Frankfurt gaat het om ‘een zeer grote politieactie’. De hoofdverdachten zijn een 21-jarige man uit Offenbach en twee broers van 31 jaar uit Wiesbaden. Ze zouden jihadistische denkbeelden aanhangen en met een voertuig en vuurwapens een aanslag hebben willen plegen.

Wapenhandelaren

Ze hadden al contact met wapenhandelaren en hadden al een groot voertuig gehuurd, volgens justitie. Ze hadden ook geld om de aanslagen te financieren. De politie heeft onder meer 20.000 euro cash en drugs aangetroffen. Er zijn voor het onderzoek tal van huiszoekingen verricht in Frankfurt, Mainz, Offenbach en Wiesbaden.

Het gebied Rhein-Main geldt als het middelpunt van de salafisten-scene in Hessen. Het Hessische staatsbureau voor bescherming van de grondwet schat het aantal islamisten, in haar jaarverslag over 2017, op 4170. Daarvan zouden 1650 salafisten zijn, schrijft Welt.de.