De zakjes met het geld zaten verpakt in folie.
Volledig scherm
De zakjes met het geld zaten verpakt in folie. © Politie Keulen

Duitse politie vindt 1 miljoen euro aan cash in busje uit Nederland

Hun gevoel dat er iets niet in de haak was met een bestelbusje met Slowaaks kenteken uit Nederland, heeft agenten van de Duitse snelwegpolitie in burger niet bedrogen. In de Mercedes Vito vonden ze geheime bergplaatsen waarin bijna 800.000 euro verstopt zat. Een reistas naast de bestuurder bleek ruim 200.000 euro te bevatten.

 1. Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance
  PREMIUM

  Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance

  ,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper en nam in 2013 op 13-jarige leeftijd als kandidaat deel aan de televisieshow van RTL So You Think You Can Dance - The Next Generation. Nu hij wordt verdacht van de moordpoging op Peter R. de Vries krijgt hij op een andere manier landelijke bekendheid.
 2. Hoe huurmoordenaar Gerel P. jarenlang uit de handen van de politie wist te blijven
  PREMIUM

  Hoe huurmoorde­naar Gerel P. jarenlang uit de handen van de politie wist te blijven

  Ruim vier jaar was hij voortvluchtig, maar woensdag werd Gerel P. in Brazilië aangehouden. De 38-jarige P. wordt door het OM gezien als een naaste handlanger van Ridouan Taghi. In januari werd hij bij verstek tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege een dubbele liquidatiepoging in 2016. Eerder al werd P. bijna aangehouden, maar door traag optreden van de autoriteiten wist hij te ontkomen.
 3. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.