Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Duitse rechter: seksbelasting op tantra-massage

Een tantra-massage is seksueel genot en dus belastbaar. Dat oordeelde de hoogste Duitse bestuursrechter in de zuidwestelijke deelstaat Badem-Württemberg vandaag.

De eigenaresse van een massagesalon had bezwaar gemaakt tegen een besluit van de gemeente Stuttgart dat haar massages belastbaar waren. De rechter gaf de gemeente gelijk omdat de uitbaatster klanten de 'gelegenheid voor seksueel genot' biedt.

Full-bodymassages
Volgens de vrouw verlopen haar full-bodymassages volgens strenge tantra-rituelen en zijn ze niet primair gericht op het verschaffen van seksueel genot, maar op het holistisch welzijn van de gemasseerde.

Tantrisme is een methode in oosterse religies om tot eenheid met het goddelijke te komen, onder meer via meditatie, yoga en mystieke seksualiteit.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.