Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Duitse rechter: seksbelasting op tantra-massage

Een tantra-massage is seksueel genot en dus belastbaar. Dat oordeelde de hoogste Duitse bestuursrechter in de zuidwestelijke deelstaat Badem-Württemberg vandaag.

De eigenaresse van een massagesalon had bezwaar gemaakt tegen een besluit van de gemeente Stuttgart dat haar massages belastbaar waren. De rechter gaf de gemeente gelijk omdat de uitbaatster klanten de 'gelegenheid voor seksueel genot' biedt.

Full-bodymassages
Volgens de vrouw verlopen haar full-bodymassages volgens strenge tantra-rituelen en zijn ze niet primair gericht op het verschaffen van seksueel genot, maar op het holistisch welzijn van de gemasseerde.

Tantrisme is een methode in oosterse religies om tot eenheid met het goddelijke te komen, onder meer via meditatie, yoga en mystieke seksualiteit.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.