Volledig scherm
Touw © Shutterstock

Duitse sadist die suïcidale vrouw wilde ophangen zeven jaar de cel in

Een Duitse man is door het federaal gerechtshof in Karlsruhe tot zeven jaar celstraf veroordeeld, omdat hij een vrouw met zelfmoordneigingen had overgehaald zich door hem te laten ophangen.

De man met seksuele moordfantasieën droomde ervan iemand om te brengen en had daarvoor een jonge suïcidale vrouw uit Leipzig uitgekozen. Via een onlineplatform voor mensen met neiging tot zelfmoord was hij in contact gekomen met zijn beoogde slachtoffer.

De destijds 57-jarige man had een afspraak met de vrouw gemaakt op het station van Giessen, maar hij kon daar worden aangehouden voordat hij zijn slachtoffer ombracht. Na zijn aanhouding vond de politie in de auto van de man onder meer touwen en tiewraps.

Zelfverklaarde poging tot moord

De rechter veroordeelde de sadist al in 2017 tot zeven jaar gevangenisstraf wegens zelfverklaarde poging tot moord. De man ging daartegen in beroep. Het Hof van Beroep in Karlsruge heeft het eerdere vonnis vandaag bekrachtigd, waarmee de uitspraak definitief wordt, melden Duitse media.

De man is volgens het Hof terecht veroordeeld voor poging tot moord. Normaliter gaat het daarbij om zaken waarbij iemand een ander vertelt dat hij een derde persoon wil ombrengen, maar het Hof vond dit geval net zo strafbaar. Er zou voor het beoogde slachtoffer geen verschil zijn geweest.