Volledig scherm
© Shutterstock

Duitse vader verdrinkt bij poging hond en vrouw uit rivier te redden

In het Beierse Münster is een 42-jarige man omgekomen toen hij zijn vrouw en zijn hond uit een rivier wilde redden. De hond was tijdens een wandeling in het water van de Münsterer Alte gesprongen, maar kwam daar in problemen door een draaikolk.

De vader maakte vrijdagavond, met zijn vrouw en drie kinderen, een ommetje toen op enig moment de hond van de familie de rivier insprong die door Münster stroomt. De viervoeter, een Berner Sennenhond, werd echter door een werveling onder water getrokken, verklaart de politie van de Duitse plaats.

Toen het dier daardoor dreigde te verdrinken, sprong eerst de 24-jarige vrouw van de man in het water. Toen ook zij in nood kwam, sprong de man haar achterna. Een 14-jarige dochter wist de vrouw met een stok aan de kant te krijgen, maar bij de man lukte dat niet meteen.

Twee kinderen van het gezin snelden weg om hulp te halen. De vader werd uiteindelijk met veel moeite bewusteloos uit het water gehaald en met een traumaheli naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij. Het kadaver van de hond werd later stroomafwaarts gevonden.