Volledig scherm
© EPA

Duitse veerboot botst op kade: zeker 27 gewonden

Door een ongeval met een veerboot in de haven van het Duitse eiland Amrum zijn zeker 27 mensen gewond geraakt, van wie drie in levensgevaar verkeren. De Adler Express was in volle vaart recht op de kade gebotst.

Het ongeval gebeurde toen het schip de haven van Wittdün op Amrum binnenvoer. Het schip boorde zich in de kade van de haven. De toedracht is vermoedelijk een technisch mankement, waardoor de kapitein de macht over zijn roer verloor. Amrum ligt voor de kust van de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein, ten noordoosten van de Waddenzee.

Schoolklassen
Er waren volgens de reder op het moment van de botsing 234 mensen aan boord van het bijna 42 meter lange schip. Onder de passagiers waren veel oudere mensen en enkele schoolklassen. Veel opvarenden verloren hun evenwicht en vielen toen het vaartuig tegen de wal knalde. De kapitein had vlak voor de botsing in de intercom 'vasthouden! vasthouden!' geroepen.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Daarbij werden onder meer zeven helikopters een een reddingsschip ingezet. De gewonden zijn naar het vasteland gebracht.