Volledig scherm
polizei stock lint absprerrung germany duitsland © Getty Images

Duitser rijdt in op groep mensen, politie vermoedt vreemdelingenhaat

Een 50-jarige Duitser verwondde vannacht vier mensen door met zijn auto op hen in te rijden. Dit gebeurde in de Duitse stad Bottrop, niet zo ver van de Nederlandse grens. De politie gaat uit van opzet en vermoedt dat de man handelde uit vreemdelingenhaat. Onder de slachtoffers zijn mensen uit Syrië en Afghanistan. 

De man, afkomstig uit Essen, probeerde kort na middernacht eerst op een man in te rijden, maar die kon zich ternauwernood redden. Vervolgens reed hij door naar het centrum van Bottrop en maakte daar vier slachtoffers, een van hen is er volgens de politie slecht aan toe. De verdachte zou een psychische stoornis hebben, bij zijn aanhouding maakte de man hatelijke opmerkingen over buitenlanders. 

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.