Politici Thom de Graaf en Jan Marijnissen roken op het balkon van de Tweede Kamer een sigaretje. In Duitsland kan dat verboden worden.
Volledig scherm
Politici Thom de Graaf en Jan Marijnissen roken op het balkon van de Tweede Kamer een sigaretje. In Duitsland kan dat verboden worden. © ANP

Duitsers verbieden roken op balkon

Inwoners van Duitsland kunnen worden gedwongen op bepaalde tijden niet op hun balkon te roken. Voorwaarde is wel dat hun buren aanzienlijke schade van het gerook ondervinden. Dat heeft het federale gerechtshof in Karlsruhe, de hoogste Duitse rechtbank in civiele zaken, bepaald.

  1. Advocaten: ‘Gooise vriendengroep was niet op oorlogspad op Mallorca’
    8 verdachten

    Advocaten: ‘Gooise vrienden­groep was niet op oorlogspad op Mallorca’

    De advocaten van twee aangehouden Mallorca-verdachten zeggen dat het geen vooropgezet plan lijkt te zijn geweest van de Gooise vriendengroep om op het Spaanse eiland ruzie te zoeken en andere jongeren te mishandelen. ,,Ik krijg op basis van het dossier niet de indruk dat de jongens die avond doelbewust op stap gingen om herrie te schoppen”, stelt advocaat Harriët de Kroon. Daarmee ontkennen ze Spaanse berichtgeving dat de verdachten ‘op oorlogspad’ zouden zijn geweest.