De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (R) met haar Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken tijdens de persconferentie na hun bilaterale ontmoeting in Berlijn.
Volledig scherm
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (R) met haar Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken tijdens de persconferentie na hun bilaterale ontmoeting in Berlijn. © EPA

Duitsland, Britten en VS waarschuwen Rusland: ‘Elke verdere agressie zal ernstige gevolgen hebben’

UPDATEDuitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben Rusland donderdag bij monde van hun ministers van Buitenlandse Zaken opgeroepen om het Oekraïne-conflict te de-escaleren. 

  1. Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen snel verspreidend coronavirus

    Noord-Ko­rea zet leger in bij strijd tegen snel versprei­dend coronavi­rus

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat het leger inzetten om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia maandag. Het Aziatische land erkende vorige week voor het eerst met een “explosieve” Covid-uitbraak te kampen. Vermoedelijk betreft het de omikronvariant van het coronavirus.
  2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.