Volledig scherm
PREMIUM
Vaklieden in de autofabriek vormen het clichébeeld van de Duitse middenklasser. © Getty Images

Duitsland: dé middenklasser bestaat bijna niet

Een op twee huishoudens in Duitsland behoort tot de middenklasse, zo blijkt uit onderzoek. Maar het is een groep die minder homogeen is dan hij op het eerste gezicht lijkt.

Een werknemer van Volkswagen met vrouw en twee kinderen die spelen in de voortuin van een rijtjeshuis aan de rand van de stad Wolfsburg. Voor de deur of op de oprit staat een stationwagon of familiebusje. Belangrijkste bron van inkomsten is het salaris van de voltijds werkende vader. Ziehier het stereotiepe beeld van een typisch Duits middenklassegezin. Maar klopt dit cliché ook?

  1. Eerste ziektegeval van coronavirus in Duitsland vastgesteld
    Liveblog

    Eerste ziektege­val van coronavi­rus in Duitsland vastge­steld

    Nederlanders die vanuit de Chinese provincie Hubei geëvacueerd worden, moeten minimaal twee weken op eigen kosten in quarantaine blijven. Nederland onderzoekt verder de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit het Chinese Wuhan te evacueren. Het coronavirus heeft een ongekende chaos veroorzaakt in de miljoenenstad. In China zijn al 80 doden te betreuren. In Nederland is de hoogste waakzaamheid van kracht voor het virus. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.