Een NH-90-helikopter van de Duitse krijgsmacht komt aan in Leipzig, na terug te zijn gevlogen vanuit Afghanistan.
Volledig scherm
Een NH-90-helikopter van de Duitse krijgsmacht komt aan in Leipzig, na terug te zijn gevlogen vanuit Afghanistan. © Reuters

Duitsland haalt soldaten én 22.000 liter bier terug uit Afghanistan

Het Duitse leger kampt in aanloop naar de terugtrekking van zijn troepen uit Afghanistan met een bijzonder logistiek probleem. De soldaten daar mogen geen alcohol meer nuttigen van de legertop, en dus zat de Duitse krijgsmacht opgescheept met ruim 22.000 liter aan overtollig bier. Nu is besloten ook de biertjes terug naar Duitsland te halen, melden Der Spiegel en de BBC. 

 1. Jager maakte schokkende video van lichaam Conings, justitie start onderzoek: ‘Dit kan niet door de beugel’
  VIDEO

  Jager maakte schokkende video van lichaam Conings, justitie start onderzoek: ‘Dit kan niet door de beugel’

  Er is een onderzoek gestart naar een jager die vermoedelijk beelden van het levenloze lichaam van terreurverdachte en extreemrechtse militair Jürgen Conings heeft verkocht aan een Duits mediabedrijf. Dat bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. Intussen hebben diverse buitenlandse media foto’s en een video van de overleden militair verspreid, waaronder het toonaangevende Duitse Bild. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne reageert met afgrijzen op het lekken van de beelden.
 2. Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerbootdrama met ruim 800 doden in Oostzee

  Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma met ruim 800 doden in Oostzee

  Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.