De Duitse kredietinstelling Sparkasse besloot in juni na de zoveelste plofkraak in Aken al om het aantal geldautomaten in de regio te verminderen en de openingstijden te beperken.
Volledig scherm
De Duitse kredietinstelling Sparkasse besloot in juni na de zoveelste plofkraak in Aken al om het aantal geldautomaten in de regio te verminderen en de openingstijden te beperken. © de

Duitsland wil banken verplichten tot maatregelen tegen plofkraken (door vooral Nederlanders)

Duitse (spaar)banken en fabrikanten van geldautomaten moeten verplicht worden tot preventieve maatregelen tegen plofkraken. Dat willen de federale en deelstaatministers van Binnenlandse Zaken. Duitsland stevent dit jaar af op een recordaantal kraken. De daders komen vooral uit Nederland.

  1. ‘Dood aan S.’: Nederlander met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd
    PREMIUM

    ‘Dood aan S.’: Nederlan­der met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd

    De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg in Antwerpen, hadden het waarschijnlijk gemunt op de Turkse bewoner B.S. Hij is sinds enkele weken doelwit in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping lager woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd een aanslag gepleegd tegen de woning van de vriendin van B.S.