EPA
Volledig scherm
© EPA

Duizenden betogers bij anti-racismeprotest Washington

Duizenden mensen zijn vandaag in Washington bijeengekomen om stil te staan bij de historische toespraak ‘I Have a Dream’ van Martin Luther King, die hij in 1963 gaf. De betogers namen deel aan een korte mars door de Amerikaanse hoofdstad en spraken zich - net als de vermoorde burgerrechtenactivist destijds - uit tegen racisme.

 1. Onthullend transcript laatste minuten George Floyd: 'Stop met schreeuwen, dat kost zuurstof’
  nieuw bewijs

  Onthullend transcript laatste minuten George Floyd: 'Stop met schreeuwen, dat kost zuurstof’

  In de laatste minuten van zijn leven kermde George Floyd meer dan twintig keer dat hij niet kon ademen. Dat blijkt uit een onthullend transcript dat vandaag door de advocaat van een van de vier agenten is vrijgegeven. Daarin wordt onder meer duidelijk dat Floyd ervan uitging dat hij de arrestatie niet zou overleven. ,,Dit kan ik niet geloven. Zeg tegen mijn kinderen dat ik van ze hou. Ik ben dood.”
 2. Bizarre kunstroof in Brazilië: dochter bedonderde eigen moeder (82) met ‘helderziende‘
  miljoenen euro's

  Bizarre kunstroof in Brazilië: dochter bedonderde eigen moeder (82) met ‘helder­zien­de‘

  Onder het bed van een Braziliaanse oplichter is woensdagochtend een waardevol olieverfschilderij van een van de bekendste kunstenaars van Brazilië gevonden. Het gaat om het kunstwerk Amaral’s Sol Poente (Ondergaande zon) van Tarsila do Amaral uit 1929, dat naar schatting zo’n 57 miljoen euro waard is. In totaal zijn vier verdachten aangehouden, onder wie de dochter van een bekende kunstverzamelaar.