Duizenden Hongaren staan op tegen regering na omstreden lhbti-wet

Duizenden mensen hebben zaterdag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest meegelopen in de jaarlijkse Pride-optocht om de lhbti-gemeenschap te steunen. De deelnemers protesteerden ook tegen een omstreden wet die jongeren in het onderwijs en in de media moet afschermen van informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties. Critici stellen dat de wet discriminerend is.

17 reacties

 • R. v. Dolder

  1 jaar geleden
  @Trude Wellicht stukje geschiedenis leren waarom BLM opstaat (iets met onze voorouders) Terwijl LHBTI juist de aandachtstrekkers zijn (als ze normaal zouden doen, hebben ze nergens last van)
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Trude Vinke, dat heb je perfect verwoord, en ik ben het helemaal met je eens. Al die zogenaamde vrijheidsstrijders slaat nergens op. Allemaal ikke ikke ikke.
 • Trude Vinke

  1 jaar geleden
  LHBTI, Black Lives Matter, Vaccin-weigeraars en al die andere vrijheidsstrijders en moraalridders; het stelselmatig aannemen van de (ik ben zielig) slachtofferrol lijkt mij nogal het meest beperkend voor alles en iedereen. En.... het enige waar ze voor strijden is hun eigen belang. Dus de wereld wordt op geen enkel punt verbeterd door deze zogenaamde vrijheidsstrijders. Ik wou het maar eens gezegd hebben!
 • Jeannette De Ruiter

  1 jaar geleden
  Iedereen heeft de mond vol van vrijheid voor dit en vrijheid voor dat . Als ik zeg dat ik van de Here Jezus houdt word ik vaak belachelijk gemaakt terwijl ik zelf nooit veroordeel. Mensen zien niet dat alle christelijke waarden bij mij worden afgepakt. Waarom een kind van 6 kennis laten maken met div operatie s. Laat het eerst zichzelf leren kennen in alle vrijheid.Want hoe men ook denkt er zit altyd je eigen mening in. Ik hou me aan de normen en waarden vd bijbel . De Here schiep man en vrouw
 • Petra Immens

  1 jaar geleden
  Petra Immens inderdaad niet goed om kinderen bloot te stellen aan halfnaakte mannen in lederen glimpakken met een hondenkop masker. Die combinatie maakt me alleen in woorden al misselijk. Er gaat een foto rond waar een jong meisje zo’n “hond” staat te aaien. Jonge kinderen, met naakt Feestende mannen die evt onder invloed drugs/alc% gekleed in sexueel uitstralende fetisj kleding lopen is behoorlijk vreemd storend gedrag. Kinderprogramma’s, verhalen horen sowieso niet gesexualiseerd te zijn.