Volledig scherm
De brand in Argelès-sur-Mer. © Honest Brigitte op Twitter.

Duizenden vakantiegangers geëvacueerd van campings Zuid-Frankrijk vanwege brand

In de kustplaats Argelès-sur-Mer in Zuid-Frankrijk zijn vanwege een buitenbrand meer dan 2500 vakantiegangers geëvacueerd van drie campings. Het gebied is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Onduidelijk is nog of er gedupeerden uit ons land zijn. 

Volgens de jongste berichten is de vuurzee vermoedelijk ontstaan door struikgewassen die in brand zijn gevlogen. Vervolgens wakkerde harde wind het vuur aan. De vakantiegangers, onder wie ook Nederlanders, worden onder meer opgevangen in twee schoolgebouwen. Volgens de hulpdiensten raakte niemand gewond. Er zijn geen meldingen binnengekomen van Nederlanders in nood bij de alarmcentrales van de ANWB en Buitenlandse Zaken. 

De brand brak volgens de brandweer vandaag om iets voor tweeën in de middag uit en er werden vliegtuigen ingezet bij het blussen. Enkele uren later was het vuur onder controle. 

De populaire badplaats Argelès-sur-mer ligt in het zuiden van Frankrijk, dichtbij de Spaanse grens. In de zomer stijgt het aantal inwoners er van 10.000 naar 150.000. Van camping Le Dauphin, waar meer dan 1000 mensen kunnen verblijven, zijn alle gasten geëvacueerd. ,,Ze hebben allemaal een veilig onderkomen gekregen op daarvoor door de brandweer aangewezen plekken. Er is  geen materiële schade”, aldus een medewerker van de camping. Volgens burgemeester Antoine Parra begon de brand in een groen gebied. 

Het is nog onduidelijk of de toeristen de nacht door moeten brengen in de opvangplaatsen.  

Tip de redactie.

Bent u in het gebied of kent u mensen die in het gebied zitten en door de brand zijn getroffen? Mail de redactie: internet@ad.nl