Volledig scherm
Julian Assange © AP

Ecuador wil Assange desnoods jaren herbergen

Ecuador is bereid de oprichter van WikiLeaks Julian Assange desnoods jaren onderdak te geven in zijn ambassade in Londen. Dat zei de minister van Buitenlandse Zaken Ricardo Patino woensdag op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Donderdag zit Assange 100 dagen in de ambassade, nadat hij daar zijn toevlucht zocht uit angst uitgeleverd te worden aan Zweden. Daar is een aanklacht tegen hem ingediend wegens verkrachting. Assange vreest via Zweden uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten, waar hem een straf wacht wegens het onthullen van geheime documenten.

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.