Volledig scherm
© REUTERS

Eekhoorntje zorgt voor chaos op Duits spoor

Een eekhoorn die met een klimpartij in de bovenleiding kortsluiting veroorzaakte, heeft vandaag het treinverkeer rond de Duitse financiële hoofdstad Frankfurt ontregeld.

Treinen vielen uit of vertrokken veel later dan volgens de dienstregeling. Aan de loketten op het centraal station stonden lange rijen wachtenden die om informatie vroegen. Het eekhoorntje heeft het avontuur met de bovenleiding niet overleefd. Op de rails werd zijn verkoolde lichaampje aangetroffen.

Sommige gedupeerden reageerden geïrriteerd, anderen laconiek, zoals de 47-jarige Nederlander Jelle Noorman. 'In Nederland gebeurt dat ook vaak, maar dan zijn niet zozeer eekhoorns, maar bladeren de oorzaak', aldus de vertaler tegen het Duitse persbureau DPA. Het incident strookt echter niet met zijn beeld van de 'Duitse Gründlichkeit': 'Ik dacht altijd dat in Duitsland alles perfect loopt.'

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.