Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Een jaar na de aanslag met 86 doden in Nice is drijfveer dader nog onbekend

Boulevard van het bloedbad is een vestingHet is een nationale feestdag vandaag in Frankrijk, Le Quatorze Juillet. Zelfs Donald Trump is aanwezig. Maar ook een dag met tranen en stilte: een jaar geleden vielen er 86 doden in Nice.

Quote

Je wilt iets positiefs doen. Ik wil niet dat mijn dochter voor niets is overleden

Anne Murris

,,Je kunt je kind wel begraven, maar vergeten: dat doe je nooit.'' Anne Murris praat langzaam om haar emoties te beheersen. ,,We hebben natuurlijk nog verdriet. Daarom willen we haar nu herdenken, met alle andere nabestaanden. Omdat we haar niet zijn vergeten en omdat niemand mag vergeten wat er is gebeurd.''

Anne Murris verloor precies een jaar geleden haar dochter, Camille, 27 jaar oud. Camille was vorig jaar op het 14 juli-feest op de Promenade des Anglais in Nice, toen daar een man met een vrachtwagen inreed op de mensenmassa. De jonge vrouw werd met nog 85 anderen gedood en er vielen meer dan 400 gewonden. Het was één van de bloedigste aanslagen in de Franse geschiedenis, en het was voor het eerst dat terroristen een vrachtwagen gebruikten om op een menigte in te rijden.