Volledig scherm
PREMIUM
© Corbis via Getty Images

Een kijkje op de ‘culinaire horrormarkt’ van Wuhan

Herkomst coronavirusDe oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische vismarkten in China. De bekendste zeevruchtenmarkt van Wuhan is al sinds december 2019 gesloten. Terug naar de onheilsplek.

Meer dan duizend stalletjes, verspreid over een oppervlakte van negen voetbalvelden. Je kunt er geroosterd vlees van wolvenpuppy’s eten, roergebakken civetkat en slangen- of salamandersoep. Maar ook de karper zoals ooit beschreven in een gedicht van de Grote Roerganger Mao. Die vis wordt gestoomd met paddenstoelen, bamboescheuten en kippensoep. Een delicatessenmarkt is het, met verse kreeft en langoustines. Verder lijkt de markt eerder op een bizarre dierentuin.

  1. ‘Ik vrees dat het schooljaar voor mijn twee zoontjes voortijdig is geëindigd’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Ik vrees dat het schooljaar voor mijn twee zoontjes voortijdig is geëindigd’

    De corona-epidemie laat de EU kraken in zijn voegen. De Italiaanse premier is verbijsterd over zo’n groot gebrek aan solidariteit in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en weigert akkoord te gaan met het voorstel van de noordelijke landen. Hier in huis gaan de gesprekken vooral over school. Correspondent Angelo van Schaik doet verslag vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen vind je hier.