Volledig scherm
Dorota Kazmierska. © rv

Eén van de meest gezochte vrouwen opgepakt in Duitsland

updateDe politie heeft vanochtend één van de meest gezochte vrouwelijke criminelen opgepakt in het Duitse Wuppertal. Een inwoner herkende de Poolse moordenares Dorota Kazmierska (44) van de website die de Europese politiedienst Europol vorige week lanceerde.

Dorota Kazmierska werd al jaren gezocht voor moord op haar man. Ze schoot hem in de nacht van 29 op 30 januari 2008 in het hoofd met een halfautomatisch pistool. De Poolse werd in haar vaderland veroordeeld tot 25 jaar cel, maar verdween toen ze één dag de gevangenis mocht verlaten. 

Op de lijst van Europol met meest gezochte vrouwelijke criminelen staan geen Nederlandse vrouwen, maar wel iemand die door Nederland gezocht wordt: Elizabeth Dizon Honrada. De 57-jarige Filipijnse is op de loop voor justitie sinds ze werd veroordeeld tot vijf jaar cel wegens het smokkelen van tientallen kilo’s cocaïne tussen Suriname en Nederland. Ze werd in 2003 gepakt in de Rotterdamse haven met 30 kilo van het witte goedje aan boord. 

Sinds vandaag staat zij ook op de Nationale Opsporingslijst, meldt Opsporing Verzocht vanavond. Haar laatst bekende verblijfplaats is Riyaad, in Saoedi-Arabië.

Volledig scherm
Elizabeth Dizon Honrada is al vijf jaar op de vlucht voor justitie in Nederland. © Europol
  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.