Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Een zeebeving, tsunami en kernexplosie: hoe is het nu met inwoners van Fukushima?

Een zeebeving, een tsunami en een kernexplosie: het Japanse Fukushima werd negen jaar geleden getroffen door een serie rampen van bijna Bijbelse omvang. Op bezoek bij de inwoners die weer opkrabbelden.

Probeer je het ondenkbare eens voor te stellen: de megastormvloed - die Nederland statistisch eens in de vierduizend jaar zou riskeren - is daar opeens. Als de dijk bij Borssele instort, beuken golven de kerncentrale plat. De elektriciteit in de kerncentrale valt uit, de noodaccu’s houden het niet. Dappere brandweermannen spuiten zeewater op de gloeiende reactorkern. Waterstofgas ontploft. Nucleair materiaal spoelt over het Zeeuwse land, een radioactieve wolk waait oostwaarts. 

  1. Bizar ski-ongeluk in Zuid-Duitsland: politie tast in duister over identiteit slachtoffer

    Bizar ski-ongeluk in Zuid-Duitsland: politie tast in duister over identiteit slachtof­fer

    Op een van de langste en steilste skipistes in Garmisch-Partenkirchen heeft zaterdag een vrij opmerkelijk ongeval plaatsgevonden. Een skiër knalde door nog onbekende oorzaak door een afzetting, kwam tot stilstand tegen een houten hek en bleef levenloos liggen. Skiënde artsen die het ongeluk zagen gebeuren, wisten de op het randje van de dood balancerende man te reanimeren. Zijn identiteit is een raadsel, melden Duitse media.