Volledig scherm
De man wordt in een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. © reuters

Eerste met ebola besmette Brit terug in Engeland

Een met ebola besmette Britse man is vanuit Sierra Leone teruggekeerd in Engeland. Dat heeft het ministerie van Defensie bevestigd. De identiteit van de man is niet bekend gemaakt.

Volledig scherm
© reuters

De Britse omroep BBC toonde beelden van de landing van de speciaal uitgeruste C-17 van de Royal Air Force op de luchtmachtbasis van Northolt, ten noordwesten van Londen.

De patiënt, die gezien de omstandigheden volgens het ministerie van Volksgezondheid niet ernstig ziek is, zou nadien met een militaire ziekenwagen naar het Royal Free Hospital in de hoofdstad worden overgebracht. Daar zal hij worden behandeld in een geïsoleerde eenheid met uiterst beperkte toegang.

Het risico op verspreiding in Engeland zou 'erg klein' zijn. 'Britse ziekenhuizen hebben ervaring met de behandeling van besmettelijke ziektes en de patiënt zal de best mogelijke behandeling krijgen', zei professor John Watson.

De patiënt is de eerste Brit die met het virus besmet is geraakt sinds het begin van de epidemie. De man was werkzaam in het ebola behandelcentrum in Sierra Leone. De ziekte heeft sinds maart al minstens 1.427 dodelijke slachtoffers geëist in het westen van Afrika.