Volledig scherm
De politie zoekt naar sporen nadat een lichaam is aangetroffen. © AP

Eerste seriemoordenaar ooit op Cyprus bekent zeven moorden

Een 35-jarige man heeft bekend dat hij vijf vrouwen en twee meisjes heeft vermoord op Cyprus. Dat meldden Cypriotische media vandaag. Hij is volgens de autoriteiten de eerste seriemoordenaar ooit op het eiland. 

Op aanwijzingen van de man vond de politie gisteren een derde lichaam nadat eerder in een mijnschacht al twee vermoorde vrouwen waren ontdekt. Vermoedelijk gaat het om twee Filipijnse vrouwen die in mei en augustus 2018 als vermist werden opgegeven.

De verdachte zou een Griekse militair zijn. Hij ontmoette zijn slachtoffers, vooral van Aziatische afkomst, via datingsites. De twee vermoorde meisjes zijn kinderen van vrouwen die hij doodde. 

Op basis van de getuigenis van de gearresteerde militair worden nog drie andere mogelijke slachtoffers gezocht. De man zou gisteren meer informatie gegeven hebben over een nieuw slachtoffer ‘van Indiase of Nepalese afkomst’ dat in de zomer van 2018 werd vermoord. 

President Nicos Anastasiades van de Grieks-Cyprioten heeft zijn geschokte bevolking opgeroepen kalm te blijven. Het is de eerste keer dat het eiland te maken heeft gehad met een seriemoordenaar.

Volledig scherm
Sporenonderzoek op Cyprus. © AP