Volledig scherm
Politiemensen aan het Shangri-La Hotel in Colombo na de aanslag. Rechts slachtoffers Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga. © EPA/Facebook

Eerste slachtoffers aanslagen Sri Lanka krijgen gezicht: populaire tv-kok en dochter overleden in hotel

Terwijl het aantal doden van de explosies in Sri Lanka op blijft lopen, hebben de eerste slachtoffers een gezicht gekregen. Onder hen een populaire tv-kok en haar dochter.

Het eiland werd vandaag opgeschrikt door een serie aanslagen in drie kerken en vier luxehotels. Inmiddels zijn tenminste 215 doden geteld, waarvan 35 buitenlandse toeristen. 450 mensen liggen in het ziekenhuis.

Onder de dodelijke slachtoffers is de bekende Sri Lankaanse tv-kok Shantha Mayadunne. Ze zat net samen met haar familie aan de paasdis in het luxueuze Shangri-La hotel in hoofdstad Colombo toen de hel losbarstte. Even voor de explosie had ze nog een prachtige foto van het gezamenlijk paasontbijt op Facebook gepost.

Volledig scherm
Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga (rechts) genoten van hun paasontbijt toen er plots een explosie volgde. © Facebook

Vlak daarna besliste een zelfmoordterrorist om zich op te blazen en meerdere levens te verwoesten. Shantha Mayadunne, die al verschillende kookprogramma’s heeft gehad op de nationale tv, en haar dochter Nisanga zouden het niet overleven. 

Vrienden en kennissen verkeren in shock. Ze hebben er geen woorden voor. Shantha inspireerde de Sri Lankanen met haar recepten en werd enorm gerespecteerd. Dochter Nisanga studeerde onder meer aan de universiteit van Londen en was zeer geliefd.  Hoe het de rest van de familie is vergaan, is vooralsnog onbekend.

Volledig scherm
De ravage in het Shangri-La hotel is enorm. © AP