Ook prins Alwaleed bin Talal, een van de hoofdverdachten in de anti-corruptiecampagne, verwacht dat hij snel op vrije voeten komt. De 62-jarige prins mocht in het Ritz Carlton hotel in Riyaad zijn eerste interview geven sinds zijn arrestatie in november met 200 andere prinsen en steenrijke zakenlieden.
Volledig scherm
Ook prins Alwaleed bin Talal, een van de hoofdverdachten in de anti-corruptiecampagne, verwacht dat hij snel op vrije voeten komt. De 62-jarige prins mocht in het Ritz Carlton hotel in Riyaad zijn eerste interview geven sinds zijn arrestatie in november met 200 andere prinsen en steenrijke zakenlieden. © REUTERS

Eerste steenrijke Saudi's vrijgelaten uit hun 'cel' in het luxueuze Ritz Carlton

In ruil voor torenhoge schikkingen zijn de eerste verdachten in Saudische anti-corruptiecampagne weer op vrije voeten gesteld. Waleed al-Ibrahim, hoofd van het media-concern MBC, was een van de eersten die zijn ‘cel’ in het luxueuze hotel Ritz Carlton mocht verlaten. Daar zat hij samen met 200 andere prinsen, politici en steenrijke zakenmensen sinds november opgesloten in het kader van een anti-corruptiecampagne.