Volledig scherm
Joaquin ‘El Chapo’ Guzman © AP

‘El Chapo misbruikte 13-jarige meisjes die hij als vitamines zag’

De Mexicaanse drugsbaron El Chapo (63) zou meermaals minderjarige meisjes hebben misbruikt die hij ‘vitamines’ noemde. Hij koos op basis van foto’s met wie hij seks wilde hebben en liet die meisjes, soms pas 13 jaar, naar hem toe brengen en drogeren. Dat beweert een belangrijke getuige, meldt persbureau AP.

De getuige is naar eigen zeggen degene die de drugs toediende, blijkt uit deze week vrijgegeven rechtsdocumenten. Hij zegt een onbekend poeder in de drankjes van de meisjes te hebben gedaan, voordat El Chapo seks met hen had.

De drugsbaron, die eigenlijk Joaquín Guzmán Loera heet, geloofde volgens de getuige dat de jongste meisjes hem een soort boost van ‘leven’ gaven. Hij noemde hen dan ook graag ‘vitamines’.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de verschillende huizen waarin El Chapo zich rond 2007 schuilhield. De meisjes werden als het ware op bestelling geleverd, nadat hij uit een aantal foto’s zijn favoriet had gekozen. Voor 5000 dollar, omgerekend ruim 4300 euro, werden de meisjes naar hem toe gestuurd.

De getuige zelf heeft overigens ook seks gehad met minderjarigen, maar zonder ze te drogeren. Meerdere andere getuigen hebben zijn verhaal bevestigd.

De advocaten van El Chapo vinden de beschuldigingen belachelijk en lieten vandaag weten dat de drugsbaron ze ontkent. Ze hekelen daarnaast de timing van de publicatie, aangezien de jury in de geruchtmakende rechtszaak tegen El Chapo aanstaande maandag in beraad gaat. De beschuldigingen zijn tijdens het proces niet aan bod gekomen, omdat ze niets te maken hebben met zijn drugsmisdaden.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.