Elf kinderen gered uit ondergrondse trailer in Amerikaanse woestijn

VideoDe politie in New Mexico (Verenigde Staten) heeft elf verwaarloosde kinderen bevrijd die gevangen werden gehouden op een afgelegen terrein  midden in de woestijn. Twee mannen en drie vrouwen zijn gearresteerd.

Volledig scherm
Het terrein waar de kinderen werden vastgehouden © AFP

Broodmager, vies en gekleed in vodden. Volgens een lokale sheriff zagen de kinderen, allen tussen de 1 en 15 jaar oud, er uit als vluchtelingen uit een derde wereldland. ,,Je kon hun ribben zien, waren vies en vooral erg bang." Ze leefden onder erbarmelijke omstandigheden op een terrein midden in de woestijn waar geen stromend water of elektriciteit was. De politie omschrijft het als een deels ondergrondse trailer, bedekt met plastic en trof er onder meer vier pistolen, een machine geweer en een grote lading munitie aan.

Volledig scherm
Siraj Wahhaj © EPA

Twee mannen, Siraj Wahhaj en Lucas Morten, zijn ter plaatse gearresteerd. Eerstgenoemde had op dat moment een geladen pistool in zijn zak. De autoriteiten deden een inval vanwege een noodkreet die afkomstig zou zijn uit het woonkamp. Iemand schreef: ,,We verhongeren en hebben voedsel en water nodig.''

Toch hield de politie het terrein al langer in de gaten, omdat ze op zoek waren naar het 3-jarige zoontje van Wahhaj. Hij verdween negen maanden geleden nadat zijn vader met hem naar het park ging, maar nooit meer thuiskwam. Het jongetje zat echter niet bij de elf kinderen die wel gevonden werden. Over de identiteit van de kinderen is nog niets bekend. Vermoedelijk zijn de drie vrouwen die op het terrein aanwezig waren de moeders van de kinderen.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA