Volledig scherm
© AFP

Elke dag verdwijnen er meer dan 90.000 postpakketjes in The Big Apple

Met de feestdagen voor de deur zijn Amerikanen weer massaal begonnen met het doen van internetinkopen. Voor inwoners van New York loopt dat nogal eens uit op een deceptie. Elke dag verdwijnen er in The Big Apple meer dan 90.000 postpakketjes, zo’n 20 procent meer dan vier jaar geleden, aldus The New York Times. 

Volledig scherm
© AFP

Het merendeel valt in handen van dieven, sommige worden op het verkeerde adres bezorgd en weer andere verdwijnen eenvoudigweg.

Pakketjes worden geregeld door bezorgers op de stoep achtergelaten of in tochtportalen zonder bewaking neergezet waar dieven het voor het uitzoeken hebben. Mensen laten ze daardoor steeds vaker op het werk bezorgen waardoor postkamers van kantoren weer overlopen. Personeel krijgt steeds vaker het dringende verzoek geen pakketjes meer af te laten leveren op kantoor.

‘Creatieve’ oplossingen zijn er ook al. Via internet worden bijvoorbeeld onlineshoppers in contact gebracht met buurtgenoten die namens hen gedurende de hele dag pakketjes aannemen. De kosten variëren van 4,99 dollar voor een enkel pakketje tot 9,99 dollar voor een maandabonnement.