Engelse bed and breakfast bedevaartsoord door Japanse animatieserie

VideoDe Britse Caron Cooper (60) is een ster in Japan sinds zij en haar bed and breakfast een prominente rol innemen in een animatieserie. ,,Voor fans is mijn farmhouse een bedevaartsoord.''

Met een theatrale zucht wijst Caron Cooper op een bedsprei met een Union Jack-motief in een slaapkamer van Fosse Farmhouse, een voormalige boerderij in de Engelse Cotswolds. De sierdeken, gekocht ter ere van een regeringsjubileum van Elizabeth, moet tot in lengte van dagen in het vertrek blijven liggen om Japanse bezoekers niet voor het hoofd te stoten. ,,Alles moet precies blijven zoals het is'', vertelt ze.

Fosse Farmhouse geldt door een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden voor fans van de animatieserie Kin-iro Mosaic, Kinmoza in de volksmond, als een magische plek. De makers van de reeks hebben de bed and breakfast het vertrekpunt van de verhaallijn gemaakt. Op deze plek komt tienermeisje Shinobu haar Engelse vriendin Alice bezoeken om scones te eten en de omgeving te verkennen.

De tekenaars spaarden kosten noch moeite om elk detail minutieus over te nemen. Van het zeeprekje in de badkamer tot de ornamenten op het gazon. Ook Cooper ontsnapte niet aan de Japanse hang naar perfectie. Als Mrs Cartelet fungeert de artistieke vrouw als de moeder van Alice. Ze rijdt de kinderen rond in een Morris Minor uit 1956, een exacte kopie van haar eigen exemplaar. ,,Zelfs het geluid van de toeter komt overeen.''

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.