Enorm zinkgat slokt twee vrouwen op in Turkse stad

VideoIn de Turkse stad Diyarbakir zijn vandaag twee vrouwen lichtgewond geraakt toen zij in een zinkgat belandden. Het duo stond nietsvermoedend op straat te praten toen de grond onder hen wegzakte.

De vrouwen komen volgens Turkse media net uit hun werk als ze aankomen op de plek des onheils. Ze staan even stil om te praten en enkele seconden later stort het trottoir in elkaar.  Als de stofwolk is opgetrokken, is slechts een groot gat met brokstukken nog zichtbaar. 

Al snel schieten enkele omstanders te hulp die de dames onder het puin vandaan proberen te halen. Wonder boven wonder is het gelijk raak. Nadat het eerste stuk puin is opgetild, wordt direct één van de twee vrouwen gevonden.

Hulpdiensten komen ter plaatse en zetten de omgeving af. Ook de tweede vrouw wordt levend uit het zinkgat gehaald. De twee worden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en blijken slechts lichte verwondingen te hebben.

Volledig scherm
De twee vrouwen storten naar beneden nadat de grond onder hun voeten wegzakt © TRT Haber
 1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”
 2. Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’
  PREMIUM

  Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederland­se natuur, alles is dichtbij’

  Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.