Volledig scherm
PREMIUM
Premier Benjamin Netanyahu (L) van Israël en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (R) © AFP

Erdogan en Netanyahu schelden elkaar de huid vol

Zelden vertoond onder regeringsleiders: Benjamin Netanyahu (Israël) en Recep Tayyip Erdogan (Turkije) maken elkaar uit voor rotte vis. Aanleiding is hun conflict over het geweld van Israël tegen de Palestijnen.

Quote

Hun onderdruk­king gaat de geschiede­nis in, zal nooit worden vergeten

Erdogan over Israël

,,Hé, Netanyahu, je bent een terrorist! Een bezetter!'' President Erdogan gaat voluit in zijn toespraak in Adana, in Zuid-Turkije, waar hij het jongste harde optreden van Israël tegen Palestijnen hekelt. ,,Hun onderdrukking gaat de geschiedenis in, zal nooit worden vergeten'', aldus Erdogan.

Zijn doelwit, premier Benjamin Netanyahu, laat het er niet bij zitten. Ook hij gaat voluit. Netanyahu wijst op de misdaden die de Turkse leider begaat: ,,Iemand die Noord-Cyprus bezet, Koerdisch gebied binnenvalt en burgers afslacht in Afrin moet ons niet de les lezen over normen en waarden'', bijt de premier terug op eerste paasdag. Om er gisteren met vuur aan toe te voegen dat tegenspraak voor Erdogan nieuw is. ,,Nou, daar moet hij dan maar aan wennen'', aldus Netanyahu.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.