Volledig scherm
De vakantiegangers proberen er maar het beste van te maken. © Privébezit

Erik en Marjolein gestrand in Houston: leven op koek, chips en cola

Ze maken er het beste van, maar ze kunnen op zijn vroegst morgen rond de middag weer weg. Erik Janssen en Marjolein Scheepens uit Waalre zitten vast vanwege de overstromingen bij Houston.

Erik Janssen lacht. Met de telefoon aan zijn oor loopt hij naar buiten, de regen in, om te vertellen hoe hij en zijn vriendin Marjolein Scheepens sinds zaterdagmiddag vast zitten in het Quality Inn and Suits hotel in Humble, een voorstadje van Houston, vlakbij George Bush Intercontinental Airport. 

Tot zeker morgenmiddag zijn alle vluchten afgelast. Dat betekent uitstel van hun reis naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua, waar ze op vakantie gaan. De regenbuien in de nasleep van orkaan Harvey sturen het vliegverkeer in Houston in de war en hebben ook de straten van voorstadje Humble blank gezet. 

,,Ons wereldje is de afgelopen dagen geslonken tot het hotel en een pompstation hier vlakbij, waar ze koek, chips, chocola en andere rotzooi verkopen. We kunnen honderd meter weg, maar we gaan toch proberen een supermarkt te vinden, want we zijn toe aan normaal eten."

Lees verder onder de video en foto

Volledig scherm
Door het hoge water zitten Erik en Marjolein vast in hun hotel. © Privébezit

Saamhorigheid

Sinds zaterdagmiddag valt de regen gestaag uit de hemel in Humble. Aanvankelijk bracht dat nog wel wat saamhorigheid teweeg in het hotel. ,,We hebben als gasten meegeholpen met het barricaderen. Maar sinds de manager terug is, en ons liet weten dat we voor alle nachten die we hier zijn moeten betalen, is de sfeer wat minder. Met veel moeite hebben we er nog een kortinkje uit kunnen halen. Maar hij heeft theoretisch wel gelijk. We maken inderdaad gebruik van de kamers."

Lees verder onder de foto en video.

Volledig scherm
Overstromingen in Houston. © Privébezit
Volledig scherm
De tijd wordt gedood met kaartspelletjes. 'We genieten niet echt, maar het zal wel een van de meest memorabele vakanties van ons leven worden.' © Privébezit

Kaartspelletjes

Ondertussen doden Erik en Marjolein de tijd met een ander Nederlands stel, Tom Woerdenbach en Janine Meegdes uit Culemborg. Ze doen vooral kaartspelletjes. ,,We genieten niet echt, maar het zal wel een van de meest memorabele vakanties van ons leven worden."

Volledig scherm
De enorme hoeveelheid water maakt alle wegen onbegaanbaar. © Privébezit
Volledig scherm
Sinds zaterdagmiddag valt de regen gestaag uit de hemel in Humble. © Privébezit
Volledig scherm
Er viel zoveel water dat Amerikanen met een bootje door de straat varen. © Privébezit
  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.