De advocaten van de EU aan het begin van de rechtszaak tegen AstraZeneca in Brussel: Paul Alain Foriers, Fanny Laune, Charles-Edouard Lambert en Rafael Jafferali (van links naar rechts).
Volledig scherm
De advocaten van de EU aan het begin van de rechtszaak tegen AstraZeneca in Brussel: Paul Alain Foriers, Fanny Laune, Charles-Edouard Lambert en Rafael Jafferali (van links naar rechts). © EPA

EU eist miljoenen compensatie van AstraZeneca vanwege vertraagde levering vaccins

De Europese Unie wil een flinke compensatie voor de vertraagde leveringen van het AstraZeneca-vaccin. De advocaat eiste vandaag in de rechtbank 10 euro per dosis per dag vertraging, plus tenminste 10 miljoen euro aan boetes.

 1. AstraZeneca biedt 8 miljoen doses vaccin meer: EU-contract openbaar gemaakt
  Play
  Video

  AstraZene­ca biedt 8 miljoen doses vaccin meer: EU-con­tract openbaar gemaakt

  Het lijkt erop dat de Europese Unie en de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca een akkoord hebben bereikt over de tekorten aan coronavaccins, melden bronnen rondom de Europese commissie aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Andere bronnen zeggen echter dat het aanbod van 8 miljoen doses extra, dat AstraZeneca eerder deze week deed, nog steeds niet voldoende is in de ogen van de commissie.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.