De Kroatische premier Andrej Plenkovic gebaart. Naast hem president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
De Kroatische premier Andrej Plenkovic gebaart. Naast hem president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © Reuters

EU-leiders akkoord: Kroatië krijgt vanaf 1 januari ook de euro

De eurozone van nu negentien landen wordt per 1 januari uitgebreid met Kroatië. Dat hebben de Europese leiders vandaag tijdens hun top in Brussel bekendgemaakt. Het Balkanland treedt volgend jaar toe en zal de gemeenschappelijke euro invoeren. De huidige nationale munt, de kuna, wordt dan afgeschaft. 

  1. Belgische automobilist rijdt bewusteloos 25 kilometer door met cruisecontrol en rijstrookbewaking
    PREMIUM

    Belgische automobi­list rijdt bewuste­loos 25 kilometer door met cruisecon­trol en rijstrook­be­wa­king

    Een Belgische automobilist heeft gisterochtend in zijn Renault Clio 25 kilometer op de snelweg afgelegd tussen Genk en Halen terwijl hij bewusteloos was. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’, een techniek die de auto tussen de lijnen houdt, kon de auto zelfstandig op de weg blijven. Twee politieteams wisten de auto uiteindelijk te vertragen door voor de Clio te gaan rijden.