EU-leiders nemen harde maatregelen tegen Belarus, Rutte spreekt vrijdag met oppositieleider

VIDEOKLM stopt voorlopig met vliegen over Belarus. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij, die zich daarmee gevoelig toont voor de oproep van premier Mark Rutte maandagavond. Rutte deed zijn oproep vanwege de gedwongen landing van een RyanAir-vlucht en de arrestatie van een oppositieleider die aan boord was van dat toestel. Europese staats- en regeringsleiders zijn vastberaden om Minsk keihard af te straffen voor wat ze zien als ‘staatsterreur tegen Europa’. 

51 reacties

 • Herman Van Arendonk

  2 jaar geleden
  Het land heet Wit-Rusland. Het AD heeft de luie gewoonte om Engelse namen van landen te laten staan in de berichtgeving. Wat de inhoud van deze zaak betreft, ik snap mensen niet die deze kaping bagatelliseren. Het is terecht dat de EU de zaak hoog opneemt, want anders gaan we dit soort piraterij vaker zien.
 • Ad van der Stel

  2 jaar geleden
  De onderste steen zal boven komen.... was een uitspraak met een ander toestel. Volgens mij zijn er nog steeds een heleboel mensen die niet gelukkig zijn en of blijven zitten met een heleboel onbeantwoorde vragen. Gelukkig maar want een paar hoofdrolspelers zijn er een stukje beter van geworden, doen hun ding en zijn er noooooit meer op terug gekomen. Proficiat
 • Ad van der Stel

  2 jaar geleden
  Wat is deze man goed zeg. Ook nu weer uitspraken doen uit onze naam en als het helemaal fout gaat dan zich verbergen achter ich hab das nich geswust of heeft hij last van korte termijn geheugen. Ik dacht dat de Dodo was uitgestorven maar helaas is dat toch niet waar want het levende bewijs hiervan is Rutte. DE DODO LEEFT NOG.... JOEPIEEEEEEEE
 • T.A. Zweers - rasing

  2 jaar geleden
  Wat maakt Rutte en EU consorten zich druk over deze Ryanair vlucht. Zij zouden zich m.i. meer druk moeten maken dat de V.S. een inreisverbod hanteert van vluchten uit Amsterdam. Amerikanen die wonen en werken in Nederland mogen wel Amerika binnen komen. Er wordt ze niet gevraagd of ze gevaccineerd zijn. Daarentegen voor Nederlandse burgers, ook al heb je beide vaccinaties gehad, is er een inreisverbod. Hoe krom is dat! Dan moet je vluchten uit de V.S. ook niet toelaten. Je reinste willekeur!
 • Toine Peters

  2 jaar geleden
  Ach nu grote mond, over een jaar heeft hij er geen actieve herinneringen meer aan, zoals met Omtzigt ! Zoals ook met de MH-17, waar de ondersteen nooit van bovenkwam. Begin oprecht Rutte moe te worden. Belarus is gewoon Wit Rusland meneer Rutte en wees maar niet bang, ze zullen er geen seconde van wakker liggen. Rusland heeft het gas en de macht !