Een agent met een coronapaspoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Een agent met een coronapaspoort. © EPA

Europa kleurt geel, wij blijven oranje: ‘Veel landen stellen verzwaarde eisen aan Nederlanders’

Vakantiebelust Nederland kan de pret niet op. Steeds meer landen springen op ‘geel’, qua corona kun je erheen zonder dat je bovenmatig veel risico op besmetting loopt. Maar hoe kijken ze daar naar de Hollanders? ,,Wij zijn voor bijna ieder land nog oranje.’’

33 reacties

 • Ernest Velden

  1 jaar geleden
  Eigen schuld dikke bult. Te eigenwijs en te onvoorzichtig. En altijd zeggen dat de ander de schuld heeft. En de Delta-variant gaat nog komen. Wee ons.
 • Van den Johan

  1 jaar geleden
  Elmar johan Net terug van korte vakantie in Frankrijk. Totaal geen probleem om te reizen van Nederland(venlo) via Zwitserland naar Frankrijk. Geen enkele grenscontrole gehad, ook niet op de terugweg. We hadden wel alle nodige papieren zoals negatieve pcr testen bij mee.
 • Van den Johan

  1 jaar geleden
  Op weg van Nederland naar Frankrijk via Zwitserland, geen probleem om door Zwitserland te reizen. Niet aangehouden aan de grens bij Basel.
 • Don Frenser

  1 jaar geleden
  Blijkbaar moet Spanje en Portugal terug naar Oranje omdat de horeca daar de regels niet vast wenst te houden. En Nederlanders zeker weren omdat ze overal maling aan hebben. Ze gaan zuipen zodra ze aankomen, en dan gaan ze los. Ook lachen voor de EK wedstrijd daar. Men kan boeken, maar niet er in komen.
 • Naaktgeboren

  1 jaar geleden
  Op de kaart zijn de Spaanse costa’s geel en/of groen, hoe zit het dan met terugkeren naar Nederland? Geen test en geen quarantaine?
 1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’
  Interview

  Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

  ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”