De Griekse premier Alexis Tsipras met zijn net benoemde minister van Financiën, de in Rotterdam geboren Euclid Tsakalotos
Volledig scherm
De Griekse premier Alexis Tsipras met zijn net benoemde minister van Financiën, de in Rotterdam geboren Euclid Tsakalotos © reuters

Europa niet onder de indruk van charmeoffensief Tsipras

Europa reageert uiterst koel op het charmeoffensief van Athene na het 'nee' in het referendum van zondag. De Europese Centrale Bank geeft geen extra geld aan de bijna omvallende Griekse banken en naar nieuwe voorstellen van premier Tsipras wordt alleen nog maar gekeken.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Rutte: Als Griekenland hierbij blijft, dan komt er geen geld

  Rutte: Als Grieken­land hierbij blijft, dan komt er geen geld

  Het belangrijkste hoofdstuk van de Griekse tragedie liet zondag aan duidelijkheid niets te wensen over: ruim 61 procent van de Grieken zei klinkend 'nee' tegen de laatste voorstellen van de Europese geldschieters. Minister van Financiën Yanis Varoufakis stapte maandag op, omdat hij denkt dat zonder hem makkelijker een deal te sluiten is met Europa. Euclides Tsakalotos wordt zijn opvolger. Maar de EU-kopstukken zeiden vorige week dat een 'nee'-stem bij het referendum gelijk staat aan een stem tégen Europa en de euro. Wat doet Europa met koppig zorgenkind Griekenland? Lees hieronder de ontwikkelingen van maandag terug.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.