De Duitse Gezondheidsminister Jens Spahn.
Volledig scherm
De Duitse Gezondheidsminister Jens Spahn. © AFP

Europese goedkeuring BioNTech/Pfizer-vaccin mogelijk op 21 december

Het coronavaccin van BioNTech en Pfizer zou op 21 december al kunnen worden goedgekeurd. Dat meldt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Tot nu toe werd gesproken van 29 december als datum van goedkeuring voor gebruik in Europa.

  1. Diederik Gommers: ‘Als het helpt dat ik een filmpje maak waarin ik vaccin neem, doe ik het’

    Diederik Gommers: ‘Als het helpt dat ik een filmpje maak waarin ik vaccin neem, doe ik het’

    In navolging van onder meer Bill Clinton en George W. Bush geeft ook landelijk ic-voorzitter Diederik Gommers aan zich best voor de camera te willen laten vaccineren. Het OMT-lid vindt dat iedereen voor zichzelf moet beslissen over de vaccinatie, maar als het helpt iemand over de streep te trekken, wil hij het best publiekelijk doen, vertelt hij in de podcast Vraag het Gommers van BNR Nieuwsradio.
  2. Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experts van de CNA - een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buitenspel te zetten.