Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Getty Images

Europese landen overwegen 1500 minderjarige vluchtelingen op te vangen

Een aantal landen binnen de Europese Unie overweegt om vrijwillig maximaal 1500 minderjarige vluchtelingen op te vangen. Het gaat om kinderen die zonder ouders of verzorger in Griekse vluchtelingenkampen zitten. Dat maakte de Duitse regering in de nacht van zondag op maandag bekend. 

,,Er wordt op Europees niveau overlegd over een humanitaire oplossing om deze kinderen op te nemen’’, aldus de Duitse regering. ,,We willen Griekenland ondersteunen in de moeilijke humanitaire situatie.’’ Duitsland zou zelf bereid zijn een deel van de kinderen op te vangen.

Kroatië liet zondag al weten ook alleenstaande kinderen op te willen vangen. ,,Kroatië heeft de capaciteiten en heeft ook in het verleden al kinderen uit crisissituaties opgenomen’’, aldus de Kroatische minister.

In Griekenland verblijven volgens de VN-organisatie UNHCR momenteel ongeveer 116.000 ontheemden, van wie er 5500 minderjarig zijn en niet onder de hoede staan van een volwassene. Nu Turkije geen vluchtelingen meer tegenhoudt, dreigt dit aantal flink op te lopen.

  1. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

    Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

    In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.