Volledig scherm
PREMIUM
Ewold Horn uit Termunten, ontvoerd sinds 1 februari 2012. © ANP

Ewold al 7 jaar ontvoerd op de Filipijnen: ‘We weten in welk gebied hij is’

Het Filipijnse leger heeft goede hoop dat de ontvoering van Ewold Horn tot een einde kan worden gebracht. De Nederlander wordt al zeven jaar gekidnapt door terroristen, maar het leger is optimistisch. ,,We weten in welk gebied hij is, we kennen de leider van de groep. Er is reden om optimistisch te zijn.’’ 

Zijn broer moest even goed kijken of hij het wel was. Jed Quimbo was zeker tien kilo lichter dan toen hij anderhalf jaar geleden ontvoerd werd, en in plaats van vrolijke stekeltjes had hij nu haar tot op zijn schouders. Maar het was waar: Quimbo (28), burgemeesterszoon uit het zuiden van de Filipijnen, was eindelijk vrij. Op 31 december vorig jaar droegen tussenpersonen hem over aan zijn broer, een dag later werd hij met trots gepresenteerd door de lokale legereenheid.

De vrijlating van Quimbo, slachtoffer van terreurgroep Abu Sayyaf, was vorige week groot nieuws in het islamitische zuiden van de Filipijnen. En Quimbo had nog meer goed nieuws. Want tijdens zijn ontvoering was hij niet alleen geweest: hij had gezelschap gehad van vijf andere gijzelaars, die allemaal nog in relatief goede gezondheid zijn. Onder hen: Ewold Horn, de Nederlander van wie al zeven jaar geen teken van leven is vernomen.

  1. Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

    Bernie Sanders maakt verwachtin­gen waar met daverende overwin­ning in Nevada

    De Democratische kandidaat Bernie Sanders heeft volgens diverse Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada ruimschoots gewonnen. Onder meer Fox News, CNN en NBC News, stellen op basis van exitpolls en de eerste resultaten dat de senator van Vermont de grote winnaar is. Na het tellen van de stemmen in ongeveer tien procent van het aantal kiesdistricten staat de senator flink voor op zijn rivalen.